Nieuw wilgen seizoen weer gestart! Verse wilgentenen weer volop beschikbaar.
Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Bodembescherming en oeverbescherming

Een klassiek zinkstuk is een uit rijshout opgebouwde mat, zonder geweven doek eronder, met een laag wiepen erop. Deze zinkstukken worden al meer dan 100 jaar zo gemaakt. Dat gebeurde vroeger om bodems en oevers te beschermen tegen erosie door water. Ze worden ook al 70 jaar in de wegenbouw gebruikt om wegverzakking te voorkomen.

Van Aalsburg heeft kennis en ervaring voor het ambachtelijk vervaardigen van alle soorten constructies: zinkstukken voor bodembescherming en kraagstukken voor oeverbescherming.

Vrijblijvend advies
Gemeente Rotterdam - Kiwa ISO 9001
Gemeente Rotterdam - Kiwa ISO 14001
Gemeente Rotterdam - Kiwa VCA
Gemeente Rotterdam - Erkend leerbedrijf
Gemeente Rotterdam - SIKB Bodembeheer
Gemeente Rotterdam - FSC
Gemeente Rotterdam - C02 prestatieladder
Gemeente Rotterdam - “De wijze waarop de medewerkers van van Aalsburg bv gewerkt hebben verdient alle lof.” Gemeente Rotterdam - “De wijze waarop de medewerkers van van Aalsburg bv gewerkt hebben verdient alle lof.”
“De wijze waarop de medewerkers van van Aalsburg bv gewerkt hebben verdient alle lof.”
“De wijze waarop de medewerkers van van Aalsburg bv gewerkt hebben verdient alle lof.”

Opbouw zinkstuk

Van Aalsburg B.V. heeft al het nodige materieel in eigen beheer. Geen klus te moeilijk of te complex, of wij hebben het juiste materieel ervoor gereedstaan. In eigen huis. Van het kleinste tot het grootste werk. Ons specialistenwerk is alleen te doen met het juiste materieel. En onze medewerkers zijn gecertificeerd om die machines te bedienen.

We bekijken per opdracht welk materieel het meest geschikt is. Alle machines kunnen worden vervoerd op eigen vrachtwagens. Ons vrachtwagenpark is afgestemd op het werk. Gezien het brede dienstenpakket, is dat heel wat. Het kan gaan om het transport van wiepen (22 meter lang) of van rijshout. Of om het gebruik van rupskranen of mobiele kranen en rupsvoertuigen. Van tractor tot kraanschip, van rupsvoertuig tot vrachtwagen. Het materieel is altijd voorhanden. Overal, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Geen brug te ver.

Vrijblijvend advies
Gemeente Rotterdam - Opbouw zinkstuk

Raamwerk

Klassieke zinkstukken zijn vaak enorm zwaar en groot. Ze worden daarom op buizen gemaakt, om ze soepel en onbeschadigd in het water te laten glijden. Een sleepboot of kraanschip kan het zinkstuk met sleeplijnen verplaatsen.

Eerst wordt een raamwerk van wiepen de meter een wiep voor de eerste laag, vervolgens een tweede laag haaks erop. Elk kruispunt wordt geknoopt met sjorringtouw, dat tevens de basis vormt voor het verder opknopen van het rijshout op het zinkstuk. Het sjorringtouw bevat sisal-polypropleen en zet zich vast als het nat wordt.

Vrijblijvend advies
Gemeente Rotterdam - Raamwerk