Nieuw wilgen seizoen weer gestart! Verse wilgentenen weer volop beschikbaar.
Stuifschermen

Stuifschermen

Bevorderen nieuwe zandafzetting

Stuifschermen dienen om strand en duinen in goede conditie te houden en te beschermen tegen water en wind. Die schermen bestaan uit rijen fijn rijshout van 80 tot 250 centimeter hoog. Ze worden ingegraven in het zand en zorgen ervoor dat door water en wind nieuwe zandafzetting plaatsvindt. Dit nieuwe zand hoopt zich op tegen de stuifschermen en vormt in de loop der jaren nieuwe duinen.

Van Aalsburg B.V. plaatst deze stuifschermen op de Nederlandse en Belgische eilanden en stranden. Rijkswaterstaat en de Waterschappen zijn dan veelal opdrachtgevers.

Vrijblijvend advies
Stuifschermen - Kiwa ISO 9001
Stuifschermen - Kiwa ISO 14001
Stuifschermen - Kiwa VCA
Stuifschermen - Erkend leerbedrijf
Stuifschermen - SIKB Bodembeheer
Stuifschermen - FSC
Stuifschermen - C02 prestatieladder

Wegenbouw

Ook de wegenbouw maakt gebruik van stuifschermen. Dat gebeurt vooral bij het aanleggen en ophogen van wegen. Die schermen voorkomen dat stuifzand verkeersonveilige situaties veroorzaakt. Ook dat zeer open asfalt beton (ZOAB) verstopt raakt. Zand is funest voor ZOAB, dat inmiddels bijna alle rijkswegen bedekt.

Van Aalsburg B.V. levert rijshout en plaatst stuifschermen door het hele land. Wilt u meer weten over de toepassingen ervan? Onze specialisten adviseren u graag. Uiteraard geheel vrijblijvend. Wij denken met u mee.

Vrijblijvend advies
Stuifschermen - Wegenbouw

Veelgestelde vragen

Welke ondergrond is geschikt voor stuifschermen?
Stuifschermen worden in het zand geplaatst. Ze zorgen ervoor dat door water en wind nieuwe zandafzetting plaatsvindt.
Van wat voor materiaal worden stuifschermen gemaakt?
Stuifschermen bestaan uit rijen fijn wilgenhout van 80 tot 250 centimeter hoog. Het wilgenhout groeit niet meer omdat het 'gestorven' wilgenhout is.
Kunnen stuifschermen het hele jaar door worden geplaatst?
Stuifschermen kunnen het hele jaar worden geplaatst.