Nieuw wilgen seizoen weer gestart! Verse wilgentenen weer volop beschikbaar.
Historische oude grienden

Historische oude grienden

Werkzaamheden bij prachtige historische oude grienden

Vanaf oktober 2019 tot en met maart 2020 zijn we met een groep van 25 werknemers te vinden in de cultuur historische grienden. De wilgentenen worden van de oude knotwilgen gekapt, gezaagd of geknipt. Per situatie bekijken wij wat de beste werkwijze is.

Er wordt gewerkt met meer dan 50% elektrische kettingzagen die opgeladen worden met stroom afkomstig van de zonnepanelen.

In 2019 en 2020 zijn we aan de slag voor Staatsbosbeheer. Bij het Utrechtse, Gelderse en Zuid-Hollandse Landschap. Bij de Rhoonse en Carnisse grienden, landgoed Mariënwaerdt en landgoed Linschoten zijn we bezig met werkzaamheden. Dit is in totaal circa 90 hectare oude grienden.

Om al dit gekapte wilgenhout uit de oude grienden te halen gebruiken wij lieren om het wilgenhout na de paden te verslepen. Hiernaast gebruiken wij speciale houtuitrijmachines en boten om het gekapte hout bij de opslagplaats te brengen.
Met zorg besteden wij aandacht aan onze werkzaamheden ten opzichte van natuur en behoud van deze prachtige cultuur historische grienden.

Vrijblijvend advies
Historische oude grienden - Kiwa ISO 9001
Historische oude grienden - Kiwa ISO 14001
Historische oude grienden - Kiwa VCA
Historische oude grienden - Erkend leerbedrijf
Historische oude grienden - SIKB Bodembeheer
Historische oude grienden - FSC
Historische oude grienden - C02 prestatieladder
Historische oude grienden - Met echte mankracht halen wij het wilgenhout uit de oude grienden! Historische oude grienden - De speciale houtuitrijmachines brengen het gekapte hout bij de opslagplaats. Historische oude grienden - Met de boten vervoeren we het gekapte hout.
Met echte mankracht halen wij het wilgenhout uit de oude grienden!
De speciale houtuitrijmachines brengen het gekapte hout bij de opslagplaats.
Met de boten vervoeren we het gekapte hout.