Nieuw wilgen seizoen weer gestart! Verse wilgentenen weer volop beschikbaar.
De Biodiversiteit laagveenmoeras “de Wieden” vergroten.

De Biodiversiteit laagveenmoeras “de Wieden” vergroten.

In een zeer kwetsbaar N2000 gebied de natuur beschermen en behouden

Van Aalsburg heeft een groot project afgerond om de biodiversiteit in een uniek laagveenmoeras genaamd “de Wieden” te vergroten. De Wieden ligt in de omgeving van Beulakerwijde in Giethoorn. Momenteel wordt de Wieden onderhouden door Natuurmonumenten.

Het project is gestart om de biodiversiteit in het natuurgebied te vergroten. Daarmee is het doel van het project om de natuur te beschermen en te behouden. Het project is met verschillende specialistische machines uitgevoerd om het beste resultaat te krijgen. Onder andere de in eigen beheer gebouwde baggerpomp met shredders en vermalers. De vermalers zorgen ervoor dat het geplagde riet, wortels en stobben zonder problemen verpompt kunnen worden naar een gewenst depot.

Daarnaast waren de uniek drijvende kranen met gps van groot belang bij de realisatie van dit project. Door het drijfvermogen van de kranen konden de graafwerkzaamheden uiterst nauwkeurig worden uitgevoerd op het laagveenmoeras.

Naast de baggerpomp en de kranen is er ook een snipperaar gebruikt voor dit project. De snipperaar heeft rupsen die voorzien zijn van een radiografische bediening, ponton met powerpack, spudpalen, aluminium beunbakken, duwboten en UAV-GC. Deze voorzieningen werden gecoördineerd door het deskundige bouwteam Van Aalsburg!

We zijn ons bewust van de uitstoot van onze machines, en daarom gebruiken alle machines blauwe diesel. Hiermee zorgen we onder andere voor een verminderde CO2-uitstoot. Nu de werkzaamheden zijn afgerond is de rust in dit prachtige, kwetsbare natuurgebied teruggekeerd.

Heeft u interesse in een soortgelijk project of wilt u vrijblijvend informatie? Neem gerust contact op!

Vrijblijvend advies
De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - Kiwa ISO 9001
De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - Kiwa ISO 14001
De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - Kiwa VCA
De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - Erkend leerbedrijf
De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - SIKB Bodembeheer
De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - FSC
De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - C02 prestatieladder
De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - Unieke drijvende kraan van Van Aalsburg B.V., met GPS. De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - De machines en werknemers van Van Aalsburg aan het werk in de Wieden. De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - Het natuurgebied de Wieden. De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - Het natuurgebied de Wieden. De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - De machines en werknemers van Van Aalsburg aan het werk in de Wieden. De Biodiversiteit in laagveenmoeras “de Wieden” vergroten. - De machines en werknemers van Van Aalsburg aan het werk in de Wieden.
Unieke drijvende kraan van Van Aalsburg B.V., met GPS.
De machines en werknemers van Van Aalsburg aan het werk in de Wieden.
Het natuurgebied de Wieden.
Het natuurgebied de Wieden.
De machines en werknemers van Van Aalsburg aan het werk in de Wieden.
De machines en werknemers van Van Aalsburg aan het werk in de Wieden.
Stel uw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.