Nieuw wilgen seizoen weer gestart! Verse wilgentenen weer volop beschikbaar.
Van Aalsburg B.V. - 3e generatie familiebedrijf

3e generatie familiebedrijf

met hoogwaardige wilgenhouten producten

Van Aalsburg B.V. is een uniek familiebedrijf. Het bestaat langer dan 50 jaar en telt 6 broers, die het ambacht van hun vader hebben geleerd en met veel passie beoefenen. Ambachtelijke kennis en moderne werkmethodes gaan er prima samen. En maatschappelijk verantwoord. Dat blijkt uit waardevolle certificaten, zoals: KIWA ISO 9001-2015 / VCA** / FSC / ISO 14001.

Ons bedrijf staat op de CO2-prestatieladder op niveau 5. Het hoogste niveau voor kwaliteit, veiligheid, duurzaam hout en milieu. Ons bedrijf biedt goede mogelijkheden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, zoals Wajongeren en gepensioneerden.

Vrijblijvend kennismaken
Van Aalsburg B.V. - Kiwa ISO 9001
Van Aalsburg B.V. - Kiwa ISO 14001
Van Aalsburg B.V. - Kiwa VCA
Van Aalsburg B.V. - Erkend leerbedrijf
Van Aalsburg B.V. - SIKB Bodembeheer
Van Aalsburg B.V. - FSC
Van Aalsburg B.V. - C0<sub>2</sub prestatieladder

Op laaggelegen, buitendijkse gronden werden vroeger biezenvelden aangelegd, die bij verder opslibben door de rivier, overgingen in cultuurrietvelden. Wanneer deze velden voldoende opgeslibd waren, werden ze omgevormd tot grienden. Nog steeds worden nieuwe grienden aangelegd en geëxploiteerd voor de griendhoutproducten.

Van Aalsburg B.V. heeft al het nodige materieel in eigen beheer. Hierdoor is het mogelijk om voor zowel grote als kleine klussen aan de slag te gaan, van het kleinste tot grootste werk. Ons specialistenwerk is alleen te doen met het juiste materieel, dit hebben wij dan ook volledig in eigen beheer. En onze medewerkers zijn gecertificeerd om die machines te bedienen.

Certificaten

Omdat Van Aalsburg B.V. veel waarde hecht aan milieu- en kwaliteitszorg van grienden en rijshoutproducten, staat het voldoen aan de benodigde normeringen hoog in het vaandel. Wij zijn in het bezit van:

Deze certificaten hebben betrekking op een duurzame bedrijfsvoering, het professioneel kweken en verwerken van griendhout, het aannemen en uitvoeren van kust- en oeverwerken en het uitvoeren van cultuurtechnische werken en onderhoud aan grienden. Daarnaast zijn wij een door Fundeon erkend leerbedrijf.

Van Aalsburg B.V. - Certificaten
Van Aalsburg B.V. - Onderscheidende bedrijfsvoering

Onderscheidende bedrijfsvoering

Het bedrijf onderscheidt zich door gedegen bedrijfsvoering, grote betrokkenheid en een beproefd langetermijnbeleid, waarin de klanten centraal staan. De specialisten realiseerden grote projecten in Nederland, Letland, Engeland, Duitsland, Denemarken en België. En zelfs in Suriname en Aruba.

Snelgroeiend en continu innoverend. Ambachtelijke kennis en moderne werkmethodes gaan er prima samen. En maatschappelijk verantwoord. Van Aalsburg B.V. staat op de CO2 prestatieladder op niveau 5. Het hoogste niveau voor kwaliteit, veiligheid, duurzaam hout en milieu. Ook zijn er goede mogelijkheden voor mensen met afstand op de arbeidsmarkt, zoals Wajongeren en gepensioneerden.

Van Aalsburg B.V. heeft hiermee een nieuwe wereld van nieuwe grienden geschapen. Die gestaag groeiende wereld is nu al 1.500.000 m² ofwel 150 hectare groot. En dat onder leiding van ervaren en enthousiaste teams, met alle kennis en materieel in eigen bezit. Een bedrijf dat vanuit het niets begon, en uitgroeide tot een bruisende en dynamische onderneming. Toonaangevend in Nederland en ver daarbuiten. Nog steeds één grote familie.

Van vader op zoon(s)

Vader en grootvader Van Aalsburg legden de basis voor ons mooie bedrijf. Ze werkten ’s winters in de griendhandel; ze hakten hout en verkochten dat weer. ’s Zomers was er ander werk. Het waren geboren ondernemers, die alles aangrepen wat op hun weg kwam.

Na 1980 begonnen de zonen mee te werken en die specialiseerden zich in de griendhouthandel.

Van Aalsburg B.V. groeide uit tot het grootste rijshout verwerkende bedrijf van Nederland. Het bestaat nu uit 6 zoons en 55 tot 85 personeelsleden. De specialiteit bestaat - in de geest en traditie van oprichter Jennis van Aalsburg - uit het kappen van grienden, kweken van kwaliteitswilgen en het maken van zinkstukken en beschoeiingen.

Van Aalsburg B.V. - Van vader op zoon(s)