Nieuw wilgen seizoen weer gestart! Verse wilgentenen weer volop beschikbaar.
Natuurlijke oeverbescherming

Natuurlijke oeverbescherming

Voorkomt erosie door wind, water en ijs.

Om afkalving te voorkomen, is natuurlijke oeverbescherming nodig. Een natuurlijke oeverbescherming beschermt, zoals de naam al zegt, oevers op een natuurvriendelijke manier om de afkalving te voorkomen. Daarnaast is natuurlijke oeverbescherming een milieuvriendelijke en eenvoudige manier van waterkering.

Onze natuurlijke oeverbescherming is leverbaar in verschillende varianten, maar wordt door ons alleen uitgevoerd in wilgenhout, hardhout, gerecycled kunststof óf een combinatie van deze mogelijkheden. Naast de materiaalkeuze is de manier van plaatsen en verankeren van de oeverbescherming net zo belangrijk.

Van Aalsburg B.V. plaatst jaarlijks ruim 30 kilometer natuurlijke oeverbescherming. Dit gebeurt vanaf het land en vanaf het water. Voor verschillende gemeenten hebben we al vele natuurlijk oeverbeschermingen in de vorm van beschoeiing geplaatst. Ontdek de klasse van Van Aalsburg B.V.

Vrijblijvend advies
Natuurlijke oeverbescherming - Kiwa ISO 9001
Natuurlijke oeverbescherming - Kiwa ISO 14001
Natuurlijke oeverbescherming - Kiwa VCA
Natuurlijke oeverbescherming - Erkend leerbedrijf
Natuurlijke oeverbescherming - SIKB Bodembeheer
Natuurlijke oeverbescherming - FSC
Natuurlijke oeverbescherming - C02 prestatieladder

Veelgestelde vragen

Hoe wordt een natuurlijke oeverbescherming geplaatst?
Natuurlijke oeverbeschermingen zijn maatwerk en dus per situatie verschillend. We hebben door de jarenlange ervaring voor elke situatie een passende oplossing.
Wat is het verschil tussen damwand en natuurlijke oeverbescherming?
Een natuurlijke oeverbescherming is lager en heeft horizontale planken, een damwand is hoger en heeft verticale delen of elementen. Een damwand is geschikter voor zware toepassingen.