Nieuw wilgen seizoen weer gestart! Verse wilgentenen weer volop beschikbaar.

Houten beschoeiing

Houten beschoeiing

Wanneer u graag een natuurlijke beschoeiing wilt laten plaatsen, bijvoorbeeld in uw tuin, dan is een (hard)houten beschoeiing een goede mogelijkheid. Het voordeel van een beschoeiing is dat deze dient als functionele oeverbescherming. Grond kan hierdoor niet uitspoelen, wat er voor zorgt dat uw tuin de huidige grootte behoudt. Daarnaast kan een houten beschoeiing worden gebruikt als grondkering.

Bij een houten beschoeiing is het zo dat wanneer de kerende hoogte meer dan 1,5 meter betreft, er de voorkeur wordt gegeven om een damwand te plaatsen. Uiteraard kunt u ook daarvoor bij Van Aalsburg terecht. Zowel de houten beschoeiing als de damwand kunnen worden gecombineerd met een vlonder, om uw tuin nog meer invulling te geven.

De houten beschoeiing is in twee varianten beschikbaar: hardhout en wilgenhout. Hout is een natuurlijk product, wat inhoudt dat het op den duur kan gaan slijten. Hardhout gaat circa 25 jaar mee, wilgen circa 15 jaar. Maar de biodiversiteit bij wilgen is veel groter. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid van een kunststof beschoeiing. Uiteraard is de keuze voor een combinatie van hout en kunststof ook een mogelijkheid.

Verder is ook de manier van plaatsen en het verankeren van de beschoeiing van belang.
Wilt u meer weten over houten beschoeiingen van Van Aalsburg? Neem dan contact op en we helpen u verder.

Vrijblijvend advies
Houten beschoeiing - Kiwa ISO 9001
Houten beschoeiing - Kiwa ISO 14001
Houten beschoeiing - Kiwa VCA
Houten beschoeiing - Erkend leerbedrijf
Houten beschoeiing - SIKB Bodembeheer
Houten beschoeiing - FSC
Houten beschoeiing - C02 prestatieladder

De uitstraling

Een houten beschoeiing heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Doordat deze vervaardigd is uit hout, wilgenhout of hardhout, is het effect een natuurlijk ogende beschoeiing.

Vrijblijvend advies
Houten beschoeiing - De uitstraling

Maak een combinatie

Naast de eventuele combinatie van een (hard)houten beschoeiing en een kunststof beschoeiing kunt u ook kiezen voor de combinatie met een houten vlonder. Ideaal om te vissen of om zomers lekker bij het water te genieten in de tuin. Deze veel gekozen combinatie voeren wij voor u uit, zo hoeft u zich nergens zorgen om te maken en kunt u straks ultiem genieten. De natuurlijke look die hout geeft past in elke tuin en geeft altijd een aanvulling op de huidige inrichting.

De meest voorkomende combinatie is een kunststof schot met houten palen en een hardhouten dekplank en gording. Dit biedt de meest gunstige omstandigheden van de verschillende gebruikte materialen. Het heeft de langste levensduur van circa 40 jaar tegen de laagste aanlegkosten. Een volledig hardhouten beschoeiing is natuurlijk ook mogelijk, maar is prijstechnisch wel een duurdere beschoeiing dan een combinatie van beide.

Vrijblijvend advies
Houten beschoeiing - Maak een combinatie

Mogelijkheden bespreken

Voor Van Aalsburg is geen enkele klus te klein, te lastig of zelfs te groot. Vanaf 1 meter lengte beschoeiing komen wij deze al voor u plaatsen.

Plaatsen vanaf de kant, maar ook vanaf het water verzorgen wij. Met eigen pontons en duwboten maakt het voor ons al mogelijk om in kleine en grote wateroppervlaktes te plaatsen. Zelfs midden in de binnenstad.

Bent u benieuwd hoe we een houten beschoeiing voor u kunnen realiseren?
Neem dan contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden. Ook beantwoorden we al uw vragen.

Vrijblijvend advies
Houten beschoeiing - Mogelijkheden bespreken