150 hectare eigen producten
Effectief werken met unieke specialistische machines
Meer dan 55 jaar ervaring
Milieubewust ondernemen

Damwand

Door onze jarenlange ervaring met het plaatsen van hardhouten damwanden, hebben we hier veel kennis over opgedaan. Een damwand is een verticale grond- of waterkerende constructie, die hoger is dan de normale beschoeiing. De damwand bestaat uit losse elementen van hardhout of naaldhout. Op dit hout is een FSC label voor duurzaam houtgebruik mogelijk.

Een damwand met gerecycled kunststof is daarnaast ook één van onze mogelijkheden. Op de afbeelding kunt u deze zien.

Beschoeiingen - Damwand

De elementen van een damwand zijn met grond- of waterdichte verbindingen aan elkaar verbonden. De damwanden kunnen van 10 tot 25 jaar meegaan. Er zit verschil tussen hoelang de damwanden meegaan, omdat dit afhankelijk is van het materiaal wat gebruikt wordt, het ontwerp, het onderhoud wat door de jaren heen verricht wordt en door de constructie (manier van bouwen).

Het gebruik van een damwand is ideaal om hoogteverschil in uw tuin op te vangen. Daarnaast is een damwand ook zeer geschikt als waterkerende constructie om, zoals de naam al zegt, water te keren.

Een damwand is ideaal om hoogteverschil in uw tuin op te vangen. Ook is een damwand zeer geschikt om water te keren, een waterkerendestructie.

Beschoeiingen - Tekst

Een beschoeiing met één rij palen met gevlochten wilgenhout ertussen

Naast het plaatsen van damwanden, plaatsen we ook andere beschoeiingen. We hebben de rijshouten ‘damvorm’ en een beschoeiing van gerecyclede kunststofmaterialen. Deze opties van natuurlijke beschoeiing worden voornamelijk gekozen door zakelijke klanten zoals gemeentes en overheden.

Vlonder en vissteiger

Een vlonder hoort vaak bij een beschoeiing; die kunnen dan naadloos op elkaar worden afgestemd, zodat een fraai geheel ontstaat. Van een goed aangelegde vlonder hebt u gegarandeerd jarenlang plezier. U kunt een vlonder ook gebruiken als aanmeerplek bij een waterplas. Wij leveren palen en planken in allerlei lengtes, diktes en houtsoorten. En natuurlijk ook bevestigingsmaterialen: slotbouten, vlonderschroeven en worteldoek.

Vissteigers kunnen door meerdere vissers worden gebruikt. Ze zijn onmisbaar bij een brede en zachte oever of een steil talud. Het oppervlak moet vlak en stroef zijn. De kosten zijn relatief laag. Van Aalsburg B.V. werkt zowel vanaf het land als vanaf het water. Opdrachtgevers zijn particulieren, bedrijven en overheid.

Beschoeiingen - Tekst

Meer weten?

Wilt u meer advies over het plaatsen van een beschoeiing, damwand of vlonder/vissteiger? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Plaatsen jullie ook beschoeiingen bij particulieren?

We plaatsen beschoeiingen bij particulieren en overheidsinstellingen. Totaal ruim 30 kilometer per jaar.

Hoe wordt een beschoeiing geplaatst?

Beschoeiingen zijn maatwerk en dus per situatie verschillend. We hebben door de jarenlange ervaring voor elke situatie een passende oplossing.

Wat is het verschil tussen damwand en beschoeiing?

Een beschoeiing is lager en heeft horizontale planken, een damwand is hoger en heeft verticale delen of elementen. Een damwand is geschikter voor zware toepassingen.