Nieuw wilgen seizoen weer gestart! Verse wilgentenen weer volop beschikbaar.
Beschoeiingen

Beschoeiingen

Voorkomt erosie door wind, water en ijs.

Beschoeiing in uw tuin biedt vele voordelen. Beschoeiing is namelijk een goede oeverbescherming, wat afkalving (het in elkaar zakken van oevers) voorkomt. Hiermee vermijdt u dat uw grond wegspoelt, waardoor uw tuin niet telkens wat kleiner wordt, maar dezelfde grootte blijft houden. De beschoeiing heeft nog meer voordelen, het kan namelijk ook als grondkering gebruikt worden. Hiermee kunt u verschillende hoogte-niveaus aanbrengen in uw tuin. Voor hardhouten beschoeiingen geldt wel dat als de kerende hoogte hoger is dan 1,5 meter, de voorkeur wordt gegeven om een damwand te plaatsen.

Daar komt bij dat uw tuin wordt verfraaid en verrijkt met een beschoeiing of damwand uw tuin. Het is namelijk prachtig te combineren met een vlonder, handig om een boot aan af te meren en daarnaast ook geschikt om te vissen.

De beschoeiing is leverbaar in meerdere varianten. Van Aalsburg B.V. voert de beschoeiing uit in de materialen wilgenhout, hardhout en gerecycled kunststof. Een combinatie hiervan is natuurlijk ook mogelijk. Naast de materiaalkeuze is de manier van plaatsen en verankeren van de beschoeiing net zo belangrijk.

Wij hebben al vele beschoeiingen voor particuliere klanten geplaatst. Ontdek de klasse van Van Aalsburg B.V.

Vrijblijvend advies
Beschoeiingen - Kiwa ISO 9001
Beschoeiingen - Kiwa ISO 14001
Beschoeiingen - Kiwa VCA
Beschoeiingen - Erkend leerbedrijf
Beschoeiingen - SIKB Bodembeheer
Beschoeiingen - FSC
Beschoeiingen - C02 prestatieladder

Damwand

Door onze jarenlange ervaring met het plaatsen van hardhouten damwanden, hebben we hier veel kennis over opgedaan. Een damwand is een verticale grond- of waterkerende constructie, die hoger is dan de normale beschoeiing. De damwand bestaat uit losse elementen van hardhout of naaldhout. Op dit hout is een FSC label voor duurzaam houtgebruik mogelijk.

Een damwand met gerecycled kunststof is daarnaast ook één van onze mogelijkheden. Op de afbeelding kunt u deze zien.

De elementen van een damwand zijn met grond- of waterdichte verbindingen aan elkaar verbonden. De damwanden kunnen van 10 tot 25 jaar meegaan. Er zit verschil tussen hoelang de damwanden meegaan, omdat dit afhankelijk is van het materiaal wat gebruikt wordt, het ontwerp, het onderhoud wat door de jaren heen verricht wordt en door de constructie (manier van bouwen).

Het gebruik van een damwand is ideaal om hoogteverschil in uw tuin op te vangen. Daarnaast is een damwand ook zeer geschikt als waterkerende constructie om, zoals de naam al zegt, water te keren.

Een damwand is ideaal om hoogteverschil in uw tuin op te vangen. Ook is een damwand zeer geschikt om water te keren, een waterkerendestructie.

Vrijblijvend advies
Beschoeiingen - Damwand

Een beschoeiing met één rij palen met gevlochten wilgenhout ertussen

Naast het plaatsen van damwanden, plaatsen we ook andere beschoeiingen. We hebben de rijshouten ‘damvorm’ en een beschoeiing van gerecyclede kunststofmaterialen. Deze opties van natuurlijke beschoeiing worden voornamelijk gekozen door zakelijke klanten zoals gemeentes en overheden.

Vrijblijvend advies
Beschoeiingen - Een beschoeiing met één rij palen met gevlochten wilgenhout ertussen

Vlonder en vissteiger

Een vlonder hoort vaak bij een beschoeiing; die kunnen dan naadloos op elkaar worden afgestemd, zodat een fraai geheel ontstaat. Van een goed aangelegde vlonder hebt u gegarandeerd jarenlang plezier. U kunt een vlonder ook gebruiken als aanmeerplek bij een waterplas. Wij leveren palen en planken in allerlei lengtes, diktes en houtsoorten. En natuurlijk ook bevestigingsmaterialen: slotbouten, vlonderschroeven en worteldoek.

Vissteigers kunnen door meerdere vissers worden gebruikt. Ze zijn onmisbaar bij een brede en zachte oever of een steil talud. Het oppervlak moet vlak en stroef zijn. De kosten zijn relatief laag. Van Aalsburg B.V. werkt zowel vanaf het land als vanaf het water. Opdrachtgevers zijn particulieren, bedrijven en overheid.

Vrijblijvend advies
Beschoeiingen - Vlonder en vissteiger

Meer weten?

Wilt u meer advies over het plaatsen van een beschoeiing, damwand of vlonder/vissteiger? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Vrijblijvend advies
Beschoeiingen - Meer weten?

Veelgestelde vragen

Plaatsen jullie ook beschoeiingen bij particulieren?
We plaatsen beschoeiingen bij particulieren en overheidsinstellingen. Totaal ruim 30 kilometer per jaar.
Hoe wordt een beschoeiing geplaatst?
Beschoeiingen zijn maatwerk en dus per situatie verschillend. We hebben door de jarenlange ervaring voor elke situatie een passende oplossing.
Wat is het verschil tussen damwand en beschoeiing?
Een beschoeiing is lager en heeft horizontale planken, een damwand is hoger en heeft verticale delen of elementen. Een damwand is geschikter voor zware toepassingen.